Selecteer pagina

Lactose-, gluten- en sojavrije kaas

Lactose-, gluten- en sojavrije kaas

Steeds meer mensen komen tot de ontdekking dat ze niet tegen melksuiker (lactose) en sojaproducten kunnen. Lactose is een suiker die in melkproducten voorkomt. Lactose behoort tot de koolhydraten. Mensen met lactose-intolerantie kunnen niet goed tegen lactose. Er wordt ook steeds vaker een soja-allergie gezien en de voornaamste reden is genetisch gemanipuleerde soja. Het wordt ook steeds moeilijker om de goede van de slechte soja te onderscheiden. Een van de producten die u zeker beter uit uw voeding kunt schrappen is kaas.

Gelukkig kunt u nu bij Vreugdenhil kaas kopen die geen lactose en ook geen soja bevat. Dit zijn de verschillende ‘kaas’soorten van het merk ‘GOVEGGIE’. 

Dit merk is ook perfect voor de mensen die een vegetarisch dieet of veganistisch dieet volgen. 

In de productenlijn van Go Veggie zitten verschillende producten die zowel door de veganisten als door de vegetariërs gebruikt kunnen worden. Op de verpakking wordt altijd vermeld of het product voor een bepaalde groep geschikt is. In enkele van de Veggie-kazen zit namelijk wel caseïne; een ingrediënt dat wel geschikt is voor de vegetariër maar niet voor de veganist.

Caseïne

Caseïne is een belangrijk bestanddeel van koemelk en kan, bij allergie, intolerantie of gevoeligheid bij mensen, allerlei klachten veroorzaken. Het is wel belangrijk voor de voeding van het kalf, want het is gemakkelijk afbreekbaar in essentiële aminozuren voor de synthese van andere eiwitten.

Als de melkcolloïde verzuurt (lagere pH-waarde) begint de caseïne uit te vlokken (klontering van melk). De verzuring kan plaatsvinden door de toevoeging van een zuur of de aanwezigheid van zuurproducerende bacteriën.

Verschil

Tussen vegetarisch en veganistisch is een groot verschil. 

Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervoor is pollotariër. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken zijn “veganisten”. Met “vegetariër” bedoelt men dus doorgaans “lacto-ovo-vegetariër”, wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren. Een minderheid is lacto-vegetariër (wel melk, geen eieren) of ovo-vegetariër (geen melk, wel eieren). 

De laatste tijd is er nog een groep bij gekomen, namelijk de ‘flexitariër’. 

Flexitariër

De parttime-vegetariërs, oftewel de flexitariërs, eten minder vlees doordat ze lijnen, om gezondheidsredenen of omdat ze het niet nodig vinden om elke dag vlees te eten. Het kan ook zijn dat ze het moeilijk vinden 100 procent vegetariër te zijn of ze willen minder verantwoordelijk zijn voor stimuleren van de bio-industrie.

Go Veggie biedt u de volgende producten:

  • Classic Plain Cream Cheese, Chive & Garlic, en Strawberry Cream Cheese: Vegan
  • Cheddar Singles: soja-vrij, glutenvrij, lactosevrij, cholesterol-vrij
  • Vegan Cheddar Singles: Vegan, GMO-vrij, glutenvrij, lactosevrij, cholesterol-vrij
  • American Singles: Vegan
  • Pepper Jack Singles: Vegan
  • Morzarella Singles: Vegan
  • White Cheddar: Lactoce-vrij en soja-vrij

Go Veggie biedt u ook parmezaanse kaas, strooikaas voor de pizza, spread en dip-kaas en kaas in blokjes gesneden. Alle Vegan Go Veggie kaas zijn GMO-vrij, glutenvrij, lactosevrij, cholesterol-vrij.

 996 Bia mirá,  4 Bia mirá awe

Over de auteur

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Gezond Bewegen
Gezond Denken
Gezond Eten
Gezond Leven
News
News internationaal
News lokaal

Abonneer